به نام خدا 


احکام طهارت . آب باران 



حکم ۴۰ :  اگر به چیز نجسی که عین نجاست یعنی ادرار و  مدفوع در آن نیست یک مرتبه باران ببارد جایی که باران به آن برسد پاک می شود و در فرش و لباس و مانند اینها  فشار دادن لازم نیست اما بارش دو سه قطره کافی نیست بلکه باید طوری باشد که بگویند باران می آید . 


اما در شرایط خاص که به فرش و لباس نیاز فوری می باشد بارش دو سه قطره نیز کفایت می کند و فرش و لباس پاک می شود . 




حکم ۴۱: اگر باران به عین نجاست یعنی ادرار و مدفوع  ببارد و به جای دیگر ترشح کند چنانچه عین نجاست همراه با ترشح نباشد و ترشح رنگ و بوی نجاست بخود نگیرد ؛ این ترشح  پاک است . 


نکته ی مهم: 


اگر باران بر خون ببارد و ترشح کند و این ترشح دارای خون باشد یا رنگ و بوی خون به خود بگیرد پاک است زیرا خون بخشی از بدن و مایه ی حیات و زندگی است و برخلاف ادرار و مدفوع که سمی و جزو فضولات هستند و باید حتما از بدن خارج شوند ؛ خون که بخش مهمی از بدن است  و زندگی انسان یا حیوان به او وابسته است جزو نجاسات و فضولات  محسوب نمی شود . 


فقط فضولات و مواد سمی یعنی ادرار و مدفوع نجاست محسوب می شوند . 


خون نجس نیست . زیرا بخش  مهمی از بدن انسان و حیوان محسوب می شود و اضافی و فضولات نمی باشد . 




حکم ۴۲: اگر روی بام ساختمان عین نجاست یعنی ادرار و مدفوع باشد ، تا وقتی که باران بر بام می بارد آبی که به چیز نجس رسیده و از پشت بام یا ناودان می ریزد پاک است .


اما  اگر بعد از قطع شدن باران ؛  معلوم شود آبی که می ریزد به چیز نجس رسیده است ؛ آن آب نجس است . 


البته با توجه به این شرایط خاص و خصوصا اگر عین نجاست یعنی ادرار و مدفوع کاملا شسته شده باشند و پشت بام کاملا تمیز  شده باشد ؛ این آب پاک است . 


درمجموع در این حکم ؛ باید بنا را بر پاکی گذاشت و از وسواس خودداری کرد . 




حکم ۴۳: زمین نجسی که باران بر آن ببارد پاک می شود و اگر باران بر زمین جاری شود و به جای نجسی  که زیر سقف است برسد ؛ آن را نیز  پاک می کند . 




حکم ۴۴: خاک نجسی که بواسطه باران ، گل آلود شود و آب باران  آن را فرا گیرد  پاک می شود . 





حکم ۴۵: هرگاه آب باران  در جایی جمع شود اگرچه کمتر از آب کر باشد چنانچه موقعی که باران می بارد چیز نجسی را در آن آب بشویند و آب رنگ و بوی نجاست یعنی ادرار و مدفوع را بخود نگیرد ؛ آن چیز نجس ؛ پاک می شود . 





حکم ۴۶ : اگر بر فرش پاکی که روی زمین نجس است باران ببارد و بر زمین نجس جاری شود ؛ فرش نجس نمی شود و زمین هم پاک می گردد . 



این حکم برای آبی که از دوش حمام یا شیلنگ آب لوله کشی روی فرش ریخته می شود نیز صدق می کند یعنی دوش حمام یا آب لوله کشی نیز این فرش و زمین زیرش را  پاک می کند 




حکم ۴۷ : اگر  آب باران یا آب دیگر در گودالی جمع شود و کمتر از آب کر باشد ، چنانچه بعد از قطع شدن باران ، نجاست به آن برسد ؛ آن آب نجس می شود . 




تمام احکام آب باران ؛ در مورد آب لوله کشی نیز صدق می کند و مطابقت دارد .