vahidmy

وبلاگ شخصی وحید محمدی

vahidmy

وبلاگ شخصی وحید محمدی

وحیدمی

وبلاگ شخصی وحید محمدی . یک تایپیست که عاشق علم و تجربه است.


آدرس وبلاگ وحیدمی :

Home Page


https://vahidmy.blog.ir

+


Archive

آرشیو و بایگانی وبلاگ وحیدمی

https://vahidmy.blog.ir/archive

+


نقشه وبلاگ وحیدمی:

Sitemap

https://vahidmy.blog.ir/sitemap.xml

+

خوراکخوان وبلاگ وحیدمی

Feed

RSS

https://vahidmy.blog.ir/rss

+

آدرس مورد استفاده خزنده ها روباتها و موتورهای جستجوگر

Robot

https://vahidmy.blog.ir/robots.txt


+

مشخصات وبلاگ وحیدمی:


ساعات انتشار پست جدید وبلاگ :

بیست و چهار ساعته

وضعیت انتشار پست : نامنظم . در طول شبانه روز و در صورت صلاحدید ؛ پست جدید منتشر می کنم.


نام مدیر : وحید محمدی

گونه : وبلاگ شخصی با آدرس اختصاصی و محتوای عمومی

ژانر : تمام ژانرها

کاربرد : همه منظوره

هدف وبلاگ : به اشتراک گذاشتن دانش و تجربه با مردم و پرداخت زکات علم

مقصد مدیر وبلاگ : کسب رضای خداوند .

جنس وبلاگ : وبلاگ شخصی

تاریخ تاسیس : تیر 1398 خورشیدی



موضوعات وبلاگ : تمام علوم و فنون و مسائل مختلف در تمام زمینه


کپی برداری از مطالب وبلاگ وحیدمی به شرط لینک دادن به آدرس اصلی وبلاگ با دامنه vahidmy.blog.ir ، بلامانع و آزاد است . با خیال راحت ، کپی برداری نمایید . هیچگونه کپی رایت و انحصار برای وبلاگ وحیدمی ، وجود ندارد .

بروزرسانی:

وبلاگ وحیدمی منحصرا توسط سایت بلاگ دات آی آر به آدرس blog.ir میزبانی می شود . بنابراین بجز دامنه vahidmy.blog.ir سایر دامنه ها جعلی و فیک و خطرناک هستند .
برای مشاهده نکات جدید و ترفندهای امنیتی لطفا به آدرس زیر مراجعه فرمایید:

https://vahidmy.blog.ir/post/1



آدرس وبلاگهای تخصصی :

https://spasm.blog.ir

https://fasmy.blog.ir

https://binasm.blog.ir

طبقه بندی موضوعی
مطالب پربحث‌تر
  • ۰۱/۰۴/۱۱
    adc
نویسندگان
پیوندها

نرم افزارها و شرکتها

پنجشنبه, ۷ بهمن ۱۴۰۰، ۰۳:۳۵ ب.ظ




به نام خدا


نرم افزارها و شرکتها


پس از اینکه شرکتهای کنونیکال و ردهت به کاربران لینوکس خیانت کردند و برخی سیستم عاملها ( اوبونتوتاچ و سنت او اس و ردهت لینوکس )   را متوقف کرده  و یا  از دسترس کاربران و توسعه دهندگان خارج کردند این سوال به ذهن انسان وارد می شود که تکلیف نرم افزارها و کاربران چیست ؟؟؟



الان اگر خبر برسد که شرکت کنونیکال ، به پشتیبانی رایگان از لینوکسهای اوبونتو و کوبونتو و زوبونتو و لوبونتو  پایان داده  و تمام نسخه های این سیستم عاملها را تجاری و پولی و انحصاری کرده است دقیقا چه بلایی بر سر جامعه ی توسعه دهندگان و کاربران لینوکس می آید ؟؟؟


چند اتفاق ممکن است رخ دهد :


1- کاربران سیستم عاملهای مذکور که همگی عاشق لینوکس هستند و سالها وقت شان را بابت یادگیری این سیستم عامل صرف کرده اند و بابت دانلود منابع و مستندات و درایورها و بازیها و نرم افزارهای این سیستم عاملهای لینوکسی و آپدیت کردن شان هزینه کرده اند  مجبور می شوند به سمت توزیعهای رایگان لینوکس مثل دبیان یا اسلکور یا مانجارو یا لینوکس مینت یا ....  مهاجرت نمایند . 


در واقع ، اگر این اتفاق رخ بدهد کاربران لینوکس مجبورند به سمت توزیعی بروند که  رایگان باشد و هیچ شرکت یا موسسه ای بر آن نظارت نداشته باشد و در فرایند انتشار سیستم عامل دخالت نکند و آزادی کاربر به معنای واقعی وجود داشته باشد 


پس احتمال دارد که کاربران اوبونتو به سمت دبیان یا مینت یا مانجارو  یا اسکلور  یا آرچ  مهاجرت نمایند  


یا اینکه به سمت سیستم عاملهای خانواده ی بی اس دی ( فری بی اس دی FreeBSD  ، نت بی اس دی NetBSD ، اوپن بی اس دی OpenBSD یا اوربیس او اس Orbis os (سیستم عامل پلی استیشن 4  !!!!! )   حرکت کنند !

جالب اینکه سیستم عامل اوربیس او اس که زیر مجموعه ی فری بی اس دی می باشد بعنوان سیستم عامل پلی استیشن 4  بکار می رود !


جالبتر اینکه کاربران این سیستم عامل کنسول بازی پلی استیشن ، بیشتر از سایر سیستم عاملهای بی اس دی ، از وبلاگ وحیدمی بازدید می کنند !!




https://en.wikipedia.org/?title=Orbis_OS&redirect=no





یا شاید هم با اکراه  به سمت ویندوز یا مک  مهاجرت نمایند !!!


چون می دانند که مایکروسافت و اپل  ، ثبات رفتاری دارند و بطور ناگهانی یک حرکت اشتباه انجام نمی دهند و اگر هم اشتباه کنند سریع جبران می کنند تا کاربران خود را از دست ندهند . 


عملا شرکتهای بزرگ و سهامی و پولدار و ثروتمند از قبیل مایکروسافت و اپل و گوگل ، شانس بقای بیشتری نسبت به شرکتهای کوچک و متوسط دارند و می توانند به صدها روش مختلف ، درآمدهای نجومی بدست آورند لذا چندان اصراری بر تجاری کردن سیستم عاملهای خود ندارند . اگر هم انحصار ایجاد می کنند فقط برای حفظ اصالت و هویت سیستم عامل است نه برای کاربر آزاری . 


الان مایکروسافت چندان اهمیتی به پول حاصله از فروش ویندوز نمی دهد و در امدش را از راههای بهتر مثل سرویس آژور یا فروش سخت افزار یا فروش نرم افزار و بازی و کتابهای الکترونیکی فروشگاه ویندوز 11 ،  بدست می اورد 


در فروشگاه ویندوز 11 شاهد صدها کتاب الکترونیکی بودم که همگی پولی بودند و یک منبع درآمد خوب برای مایکروسافت محسوب می شوند . 


آفیس  و برخی نسخه های ویژوال استودیو و ایکس باکس و سایر خدمات نیز منبع درامد بسیار خوبی برای مایکروسافت محسوب می شوند . 


اپل نیز با فروش انواع و اقسام سخت افزارهای خانگی و صنعتی و ....  در آمد بسیار بالایی کسب کرده است . 


گوگل نیز از طریق فروش اطلاعات کاربران و جاسوسی و سایر روشها ،   منبع درآمد بالایی دارد  


بهرحال  سیستم عاملهایی که توسط این سه شرکت ساخته شده اند لزوما منبع درامد این شرکتها محسوب نمی شوند و منبع درامد این سه شرکت  ، از راههای بهتر و ساده تری بدست می آید . لذا این شرکتها سعی می کنند کاربران را به سمت خود جذب کنند و زمینه ی رضایت کاربران را به دست اورند . 


بنابراین جامعه ی توسعه دهندگان و البته جامعه ی کاربران سیستم عاملهای ویندوز و مک و اندروید  از جمعیت بسیار بالایی برخوردار می باشد که این یک مزیت بزرگ و ضامن بقای این سیستم عاملها محسوب می شود . 



اما از آنطرف، سیستم عامل لینوکس خصوصا توزیعهایی مثل دبیان و اسکلور  و جنتو  و  آرچ که کاربر پسند نیستند و قصد دارند کاربر را به چالش بکشانند و عملا کاربران را اذیت می کنند از کمترین تعداد کاربر و توسعه دهنده برخوردار هستند هرچند که  کاملا ازاد می باشند و تحت تاثیر سیاستهای هیچ شرکتی نیستند .


اینکه دبیان زیر نظر هیچ شرکتی نیست و از تصمیمات عجولانه و غیرعقلانی شرکتها و انحصار در امان است دلیل نمی شود که لزوما بیشترین کاربر را نیز داشته باشد . 



عملا اوبونتو که توسط شرکت کنونیکال ساخته می شود کاربران بیشتری نسبت به دبیان دارد . 



مسئله ی بعدی ، نقش حامی و اسپانسر است . 



اسپانسر یا حامی مالی  نقش بسیار بزرگی در دوام یا نابودی یک محصول ایفا می کند . 


اگر به لیست اسپانسرهای دبیان و اوبونتو نگاه کنید مشاهده می کنید که دبیان تنها توسط چند موسسه و شرکت گمنام و یکی دو شرکت معروف ( اچ پی و گوگل )  پشتیبانی می شود 


اما تعداد اسپانسرها و حامیان مالی  اوبونتو بسیار بیشتر است و شرکتهای ثروتمند مثل مایکروسافت نیز در لیست حامیان اوبونتو قرار دارند 


ضمن اینکه مایکروسافت رسما از اوبونتو پشتیبانی می کند و ترمینال اوبونتو را در نسخه های مختلف بر روی ویندوز 10 و فروشگاه ویندوز  10 قرار داده است . 


پشتیبانی مایکروسافت از اوبونتو یک پشتیبانی رسمی است در حالیکه  این شرکت اصلا تمایلی به پشتیبانی از دبیان یا فدورا  یا اسلکور ندارند . 



مایکروسافت می داند که  بیشترین تعداد کاربر و توسعه دهنده ی لینوکس به سمت اوبونتو می روند لذا روی اوبونتو سرمایه گذاری می کند و  عملا شرکتهای مایکروسافت و کنونیکال با یکدیگر روابط خوب و حسنه دارند . 



بنابراین به نقش اسپانسر و حامی مالی و پارتنر ( شریک تجاری یا همکار ) نیز باید توجه داشته باشیم . 


برهمین اساس ، اکثر کاربران لینوکس ترجیح می دهند به سمت اوبونتو بروند. 



شرکت کنونیکال نسخه های سرور و مین فریم و سوپرکامپیوتر لینوکس اوبونتو را  تجاری و پولی کرده است و بابت نسخه ی مخصوص سوپر کامپیوتر هزینه های سرسام اوری از مالکان سوپر کامپیوتر  بصورت سالیانه دریافت می کند تا از ورشکستگی نجات یابد . 


تنها نسخه های رایگان اوبونتو ، نسخه های دسکتاپ و سرور هستند . البته  اوبونتو چندین نسخه ی مختلف سرور دارد که برخی ها رایگان و برخیها نیز پولی هستند . 



برنامه نویسان و  توسعه دهندگان نرم افزار و درایور و بازی و سیستم عامل عمدتا به سمت سیستم عاملی می روند که بیشترین تعداد کاربر را داشته باشد تا بتونند درآمد فراوانی بدست آورند . 


خب وقتیکه ویندوز و اندروید و مک و اوبونتو به ترتیب بیشترین تعداد کاربر را دارند طبعا بیشترین تعداد برنامه نویس و توسعه دهنده  نیز دارند واین موجب پیشرفت بسیار سریع سیستم عامل می شود . 


من تجربه کرده ام و دیده ام که هیچ سیستم عاملی به سرعت ویندوز ، آپدیت نمی شود .


الان نرم افزار فروشگاه ویندوز 10  بر روی کامپیوتر خودم خیلی سریع تغییر شکل داد و بروز شد بدون اینکه خودم بفهمم و یا بدون اینکه به سمت ویندوز 11  مهاجرت نمایم و هربار که به اینترنت وصل می شود ویندوز 10 بصورت مخفیانه خودش را آپدیت و بروز می کند و وصله های امنیتی و حتی برخی ویژگیهای جدید را دریافت می کند و حتی نرم افزار مایکروسافت استور نیز بطو کامل  تغییر شکل داده و مدرن شد ه است هرچند کار  کردن با این نسخه ی جدید مایکروسافت استور  قدری سخت است .



خب در چنین شرایطی که  کاربران  می بینند ویندوز 10 حتی در آخرین سالهای عمرش نیز ثانیه به ثانیه و بدون نیاز به دخالت کاربر ، خود بخود و به راحتی آپدیت می شود و حتی ویژگیهای جدید را به کاربر ارائه می دهد طبیعی است که به سمت ویندوز 10 مهاجرت کنند و تعداد افراد جامعه ی کاربری ویندوز 10 روز به روز بیشتر و بیشتر شود . 



نرم افزارها و شرکتها  ارتباط مستقیم و دوگانه ای با یکدیگر دارند  . 


اگر یک شرکت  ، عاقل و زیرک و سیاستمدار و باهوش باشد  و بداند که جذب حداکثری کاربران  موجب رشد او می شود قطعا از اینکار دریغ نمی کند و این یک معامله ی دو سر سود ( برد - برد ) است. هم به نفع شرکت است و هم به نفع کاربران . 



خب در اینجا می خواهم بحث را جمع کنم و بگویم که  لینوکس اون روی خودش را به کاربران لینوکس نشان داد و دیگه قابل اعتماد نیست مگر اینکه شرکت لینوکسی واقعا به کاربران اش اهمیت بدهد و انها را زجر کش نکند که خب ماهیت مازوخیستی لینوکس که یک شبه یونیکس است و برای هر کار ساده ای باید دهها خط کد نامفوم  را در ترمینال تایپ کنیم  مانع از این می شود که کاربر چندانی در دنیای لینوکس باقی بماند مگر تعداد اندکی که با ترمینال خود گرفته اند و دوست دارند آزاد و رها باشند . 



نمی خواهم پیشگویی کنم اما من حدس می زنم که در آینده ، سیستم عاملهای زیر  تنها سیستم عاملهای موفق و پرطرفدار  خواهند بود و سایر سیستم عاملها را از گردونه ی رقابتها بیرون می اندازند . 


اسامی سیستم عاملهای موفق در دنیای آینده ( مثلا پنجاه یا شصت سال دیگه !!!):



1- ویندوز 


2- اندروید


3- مک  



ویندوز را که همه می شناسیم و می دانیم که نسخه های سرور دارد که حتی روی سوپرکامپیوتر نیز بخوبی کار می کنند و دستکمی از لینوکس ندارند 


همین ویندوز روی اسمارتفونها و ساعتهای هوشمند و سایر دیوایسها و حتی کامپیوترهای کوچک و فشرده ی لینوکسی نیز  حضور داشته است و دارد و خواهد داشت . 


در دنیای تبلت نیز ویندوز حرفهایی برای گفتن دارد و آینده ی موفقی خواهد داشت . 


 در لوازم خانگی و صنعتی و پزشکی نیز ویندوز  جایگاه خوبی دارد 


در دسکتاپ نیز سلطنت دائمی و همیشگی دارد و خواهد داشت . 



دو سیستم عامل دیگه یعنی اندروید و مک هرکدام نواقصی دارند که اجازه نمی دهند تمام حوزه های ویندوز ( دسکتاپ و سرور و سوپر کامپیوتر )  را از او غصب کنند . 


ما بالا برویم یا پایین بیاییم  دسکتاپ مهمترین و رایجترین  و پرطرفدارترین کامپیوتر دنیا می باشد و میلیاردها کاربر فعال دارد . 


پس عملا  دسکتاپ بزرگترین برگ برنده ی مایکروسافت و ویندوز است . 



در مورد  سیستم عاملهای کاملا رایگان و البته کاملا آزاد مثل دبیان یا بی اس دی باید بگویم : متاسفم !  دوره ی نرم  افزار آزاد دیگه به سر رسیده و کاربران حاضرند پول بدهند اما نرم افزار قدرتمند و کارآمد و با  هویت بخرند و لذت ببرند . 


وقتیکه کاربران بابت همه چیز پول می دهند طبعا روزی می رسد که بابت ویندوز نیز پول بدهند و از پشتیبانی رسمی و همیشگی مایکروسافت بهره مند شوند . 



دوره ی خط فرمان و ترمینال نیز به   آخر رسیده است چون هیچکس حال  حوصله ی سرو کله زدن با دستورات پیچیده و گنگ و نامفهوم و خطرناک ترمینال لینوکس را ندارد و اصلا دوست ندارد برای هر کار ساده ای  ، دستهایش را همیشه تا آرنج توی شکم ترمینال فرو کند . 



رابط گرافیکی کاربر ، چیزی است که تمام کاربران دنیا انرا دوست دارند حتی کاربران لینوکس و بی اس دی !!


بنابراین دبیان که بیش از 90 درصد نرم افزارهایش هیچ رابط کاربر گرافیکی ندارند و یک نصاب کودن دارد و روی ویندوز نصب نمی شود و خطرناک است عملا هیچ کاربر درست و حسابی هم ندارد و به همین دلیل است که کاربران لینوکس تمایل بیشتری به اوبونتو  دارند زیرا لااقل نصاب اوبونتو هوشمند است و ویندوز را به درستی تشخیص داده و براحتی در کنار ویندوز نصب می شود و پارتیشنهای ویندوز را حذف نمی کند و فایهای روی هارد را نابود نمی کند مگر اینکه بخواهیم مدام پارتیشنهای هارد را ماونت و ... نماییم !!!



بهرحال آینده و سرنوشت لینوکس و بی اس دی در  هاله ای از ابهام قرار دارد  


لینوکس که فقط یک درصد در دسکتاپ ، سهم دارد 


بی اس دی نیز در دسکتاپ هیچ سهمی ندارد یعنی سهم سیستم عامل بی اس دی در دسکتاپ  ، سالهاست که صفر درصد است  




بیش از 90 درصد کاربران  ، کاربر دسکتاپ هستند . حالا خودتان حدس بزنید که سرنوشت کدام سیستم عامل مبهم و کدامیک درخشان است . 



ویندوز به خاطر آنتی ویروسهایش هم که شده  منبع درامد خوبی محسوب می شود و کاربران اش را هرگز از دست نمی دهد یعنی همین ویروسهای ضد ویندوزی خودشان منبع درامد خوبی برای طراحان انتی ویروسها محسوب شده و عملا باعث افزایش سهم ویندوز شده اند !!!!


بله حتی بدافزارها و ویروسها نیز نتوانستند از سهم ویندوز بکاهند و به سهم لینوکس اضافه کنند و عملا نقشه های لینوس توروالدز و سایر هکرها  نقش بر آب شد و جناب لینوس توروالدز باید آرزوی شکست ویندوز و پیروزی لینوکس را با خودش به گور ببرد !!


شرمنده  جناب توروالدز ! اما حرف حق  تلخ است .  به هکرها بگو کمتر به ویندوز حمله کنند زیرا  هرچه   به ویندوز بیشتر ضربه بزنی  ویندوز مقاومتر و قویتر می شود که البته شده است  


تلاشهای مذبوحانه ی ترولهای لینوکس در بدنام کردن ویندوز در اوایل دهه ی 90 میلادی و ساخت میلیونها ویروس و تروجان و کرم و روتیکیت و اکسپلویت و درب پشتی و جاسوس افزار ذره ای از ارزشهای ویندوز نکاست و بلکه به تعداد انتی ویروسها و البته تعداد کاربران ویندوز اضافه کرد و مایکروسافت نیز ویندوز را روز به روز قویتر و امن تر کرده است . 


بنابراین تمام تلاشهای ترولهای لینوکس برای بدنام کردن ویندوز با شکست مواجه شد و تیرشان به سنگ خورد . 


بابت این اتفاق  ناگوار یعنی افزایش محبوبیت ویندوز ،  به جناب ریچارد استالمن بزرگ !!! و  لینوکس توروالدز و  اریک ریموند   تسلیت عرض می کنم .   انشاء ا... که غم  آخرتان باشد .  


لینوکس عمری ابدی خواهد داشت اما حرکتی لاک پشتی و بیهوده را تا ابد ادامه می دهد تا روزی که خسته شود و در مقابل ویندوز تسلیم گردد . 



فلسفه ی یونیکس ، سالهاست که باطل شده و مرده است .  پس به چرندیات دنیس ریچی که نامش را فلسفه یونیکس گذاشت اهمیت ندهید و از کار با ویندوز لذت ببرید . 


فلسفه بافی   کار آدمهای بی سواد و بی فکر است که فقط نوک دماغ شان را می بینند و به نیازهای مردم دنیا اهمیت نمی دهند  و  تز روشنفکری می دهند  !!!



کلام آخر و جمع بندی :


نرم افزارها تنها با حمایت شرکتها می توانند عمری ابدی و واقعی داشته باشند و این یعنی اینکه  نرم افزار آزاد و رایگان و اوپن سورس  همانند یک بیمار مبتلا به مرگ مغزی است که قرار است اعضای بدن اش اهدا شود و تا مرگ فاصله ی چندانی ندارد . 


تنها شرط عمر ابدی نرم افزارها اینست که کاربران فراوان به آنها نیاز داشته باشند و شرکتهای عاقل نیز این نرم افزارها را به خواست کاربران تا ابد بسازند و تولید نمایند . 


بله نرم افزار انحصاری  بدلیل اینکه شناسنامه و هویت و اصالت و پشتیبانی و اپدیت همیشگی دارد عمر همیشگی نیز دارد  


یادتان باشد که خرد و عقل  جمعی  بسیار مفیدتر و کارامدتر از خرد یک انسان دیکتاتور  می باشد و کار دسته جمعی همیشه خوب جواب داده و خوب نیز جواب می دهد . 


ویندوز یعنی اتحاد کاربران با یکدیگر و دوری از جنگ و جدال زیرا که جدال با انسان نشانه حماقت است 



مقالات مرتبط :


خیانت شرکت ردهت به کاربران لینوکس سنت او اس



دلایل شکست لینوکس در دسکتاپ



+

وحید محمدی . وبلاگ وحیدمی . 


https://vahidmy.blog.ir


https://vahidmy.blog.ir/sitemap.xml













  • ۰۰/۱۱/۰۷
  • vahidmy

Adobe

Android

Apple

AutoCAD

Autodesk

E-Book

Google

IBM

IT

Linux

Microcomputer

Microsoft

OS

PDF

Photoshope

Red hat

Software

Ubuntu

Windows 10

Windows 10 Store

Windows 11

Windows 11 Store

canonical

canonical.com

community

company

corporation

developers

holding company

multinational

programmers

red het

ubuntu

user

users

vahidmy

vahidmy.blog.ir

آنتی ویروس

آپدیت مخفیانه فروشگاه ویندوز 10 توسط مایکروسافت

آپدیت مخفیانه ویندوز 10 توسط مایکزوسافت

آپدیتهای مکرر ویندوز 10 در سالهای آخر عمر

ابر شرکت

اسپانسر

اندروید

ایبوک

بازی کامپیوتری

برنامه نویس

برنامه نویسان

تردید

تردید بین ویندوز و لینوکس

تغییرات جالب در استور ویندوز 10

توسعه دهنده

توسعه دهندگان

جامعه توسعه دهندگان

جامعه ی کاربری

حامی

دانلود کتاب الکترونیکی از فروشگاه ویندوز 11

دبیان

درایور

دو دلی

ردهت

زوبونتو

سافت ور

سخت افزار

سه بعدی شدن فروشگاه ویندوز 10

سیستم عامل

شرکت

شرکت دارای سهام

شرکت دارای شخصیت حقوقی

شرکت سهامی

شرکت سهامی خاص

شرکت سهامی عام

شرکتهای فناوری اطلاعات

فلسفه بافی

فلسفه یونیکس

قانونی

لوبونتو

مایکرو کامپیوتر

مردد

مردد بودن

مشروع

مک

مک او اس

مکینتاش

نرم افزار

نرم افزارها و شرکتها

وبلاگ وحیدمی

وحیدمی

ورود مجدد کتابهای الکترونیکی به فروشگاه مایکروسافت

ویندوز

پشتیبان

پشتیبانی

کاربر

کاربران

کامیونیتی

کتاب الکترونیکی

کتابهای الکترونیکی فروشگاه ویندوز 11

کمپانی

کنونیکال

کوبونتو