دانلود سورس کد سیستم عامل یونیکس
https://vahidmy.blog.ir/post/452
تاریخ نگارش و انتشار این پست
11 خرداد سال 1401 خورشیدی
عنوان پست
دانلود سورس کد سیستم عامل یونیکس
The Unix Heritage
سایت میراث یونیکس
UNIX Source Code
1969- 1970
Bell Labs
دانلود سورس کد نسخه ی اصلی و اوریجینال سیستم عامل یونیکس دهه 60 و 70 میلادی
آزمایشگاه بل وابسته به شرکت تلگراف و تلفن آمریکا
سورس کدهای دست نویس سیستم عامل یونیکس اوریجینال نوشته شده توسط دنیس ریچی که البته تا قبل از سال 2015 میلادی یعنی تا چهار سال بعد از مرگ دنیس ریچی هرگز به بیرون از آزمایشگاه بل ، درز نکردند و عملا یک پروژه ی محرمانه بودند و سپس بصورت اصلاح شده و در قالب زبان برنامه نویسی سی توسط شرکت تلگراف و تلفن آمریکا از سال 1973 به بعد به بیرون از آزمایشگاه ارسال شدند
همراه با سورس کد تایپ شده یونیکس اوریجینال ، توسط داوطلبان در گیتهاب
در قالب فایلهای PDF
آدرس گیتهاب حاوی مخزن رسمی سورس کد اصلی یونیکس دهه 70 میلادی
این مخزن کاملا رسمی است و محتوای آن مستقیما توسط دنیس ریچی نوشته شده است
شما می توانید عکس دنیس ریچی را در این مخزن مشاهده نمایید که ثابت می کند این مخزن ، سورس واقعی و اصلی سیستم عامل یونیکس است که توسط دنیس ریچی و کن تامپسون و با زبان اسمبلی در دهه ی 70 میلادی نوشته شده است البته اینها نسخه ی اصلاح شده و تایپ شده می باشند زیرا نسخه ی اصلی بصورت دستی و روی کاغذ کاهی می باشد که از طریق فایلهای پی دی اف قابل مشاهده هستند .
بروزرسانی جدید
تاریخ بروزرسانی : 19 مه سال 2023 میلادی
آدرسهای جدید مربوط به سورس کد و مستندات سیستم عامل یونیکس :
UNIX:
https://www.bell-labs.com/usr/dmr/www/1stEdman.html
https://github.com/ibraheemdev/modern-unix
https://github.com/seankross/the-unix-workbench
https://github.com/dspinellis/unix-history-repo
https://github.com/dspinellis/unix-history-make
https://github.com/DoctorWkt/pdp7-unix
https://www.mckusick.com/csrg/index.html
+
+
GitHub - dspinellis/unix-history-repo: Continuous Unix commit history from 1970 until today
یک آدرس دیگه مربوط به سورس یونیکس :
به نام خدا
میراث سیستم عامل یونیکس :
( دانلود سورس کد سیستم عامل یونیکس اوریجینال دهه های 60 و 70 میلادی )
شاید برای کاربران لینوکس ، تعجب آور باشد که ببینند یک کاربر ویندوز که سرسختانه علیه لینوکس و سایر سیستم عاملهای شبه یونیکس ، مطلب نوشته و عملا یونیکس و لینوکس را سیستم عامل نمی داند و روی ویندوز تعصب و غیرت دارد ، حالا مدتی است که به گذشته سفر کرده و به دنبال کشف حقایقی در مورد سیستم عامل های بسیار قدیمی می باشد و از سیستم عامل یونیکس و حتی مولتیکس و سیستم عاملهای بسیار قدیمی دهه های 50 تا 80 میلادی یاد کرده باشد و سورس کد و باینری این سیستم عامل ها را به مردم نشان می دهد .
خب ! من از کودکی عاشق علم و تجربه و مهندسی معکوس و ... بودم و کنجکاو و جویای حقیقت بودم .
از قدیم گفته اند : جوینده ، یابنده است .
آنقدر وب انگلیسی را شخم زدم و زیر و رو کردم تا بالاخره توانستم سورس کد اصلی و دست نویس سیستم عامل یونیکس اوریجینال دهه ی 60 میلادی را که توسط دنیس ریچی نوشته شده است را پیدا کنم .
این سورس کد بطور کامل توسط دنیس ریچی و با دست نوشته شده و بصورت دستوراتی شبیه به دستورات زبان برنامه نویسی اسمبلی می باشد یعنی اینها دستورات زبان اسمبلی کامپیوتر قدیمی PDP می باشند که در سال 1969 میلادی با دست روی کاغذ کاهی و در قالب یک دفترچه ی قطور ، نوشته شده اند و بعدها توسط داوطلبان از اول تا آخر تایپ و اصلاح شدند و به درون گیتهاب و سایر سایتها قرار گرفتند و آپلود شدند .
تاریخ آپلود به سالهای 2015 تا 2019 میلادی مربوط می شود . کاربران داوطلب و علاقه مند به سیستم عامل یونیکس ، ابتدا از سورس دست نویس سیستم عامل یونیکس ، اسکن گرفتند و تمام صفحات اسکن شده را در قالب فایل PDF آپلود کردند و سپس از اول تا آخر آنرا با کمک فناوری OCR به فایلهای متنی قابل تایپ تبدیل کردند و سپس آنرا تایپ و اصلاح کرده و جلوی تک تک دستورات زبان اسمبلی سال 1969 میلادی ، توضیح نوشتند .
این پروژه ی دشوار و نفس گیر و خسته کننده ، توسط گروهی از کاربران علاقه مند در طول سالهای 2015 تا 2019 میلادی انجام شد .
+
+
+
بروزرسانی :شما می توانید از طریق این آدرسها ، به فایلهای PDF که حاوی سورس کد دستنویس سیستم عامل یونیکس اوریجینال سال 1969 میلادی می باشد و توسط دنیس ریچی و با دست روی دفترچه با کاغذ کاهی نوشته شده اند و توسط کاربران علاقه مند ، در سال 2015 اسکن شده اند و در گیتهاب آپلود شده اند ، دسترسی پیدا کنید .
این فایلهای PDF حاوی سورس کد اصلی و دستنویس سیستم عامل یونیکس اوریجینال سال 1969 میلادی می باشند که توسط خود دنیس ریچی در آزمایشگاه بل وابسته به شرکت تلگراف و تلفن آمریکا برای کامپیوتر بسیار قدیمی PDP 7 و PDP 11 و با زبان اسمبلی نوشته شده اند .
در برخی از صفحات این سورس کد طولانی که بطور کامل با زبان اسمبلی و بصورت ستون هایی از کد اسمبلی نسبتا خوانا و قابل فهم نوشته شده اند ، گویا دنیس ریچی برخی جاها دچار اشتباه می شود و دستورات را خط می زند و در کنار این دستورات با زبان انگلیسی یکسری توضیحات یا فرمولهای ریاضی را می نویسد و گاهی اوقات همین توضیحات را نیز بکلی خط می زند !
آن چیزی که در گیتهاب مشاهده می کنید ، نسخه ی تایپ شده و اصلاح شده ی سورس کد اصلی می باشد که در برخی مخازن گیتهاب ، جلوی تک تک این دستورات زبان اسمبلی ، توضیحاتی به زبان انگلیسی نوشته شده است تا خوانایی کد برنامه برای ما افزایش یابد .
البته گویا اخیرا یعنی در سال 2021 میلادی ، توانسته اند در موزه ی تاریخ کامپیوتر ، بر روی یک کامپیوتر قدیمی PDP ، سیستم عامل یونیکس اوریجینال را مجددا نصب و روشن و اجرا نمایند که در نوع خودش جالب و نوعی خاطره بازی و البته مهمتر از همه ، نوعی آزمایش زبان اسمبلی می باشد !
بروزرسانی :
آدرسهای قبلی این پست ، خراب شده بودند لذا آدرسهای جدید را پیدا کردم که در بالا می توانید به آنها ورود کنید و سورس کد یونیکس را دانلود نمایید .
+
+
تمام دنیا به اهمیت زبان اسمبلی پی بردند و با این زبان آشتی کردند بجز ایران !!!
در مجموع ، من شخصا سیستم عامل یونیکس اوریجینال سال 1969 میلادی را بر تمام سیستم عاملهای شبه یونیکس از جمله بی اس دی و لینوکس و مک و ... ترجیح می دهم زیرا یونیکس اوریجینال بطور کامل با زبان اسمبلی نوشته شده بود و این ثابت می کند که حتی دنیس ریچی نیز به ، سرعت و قدرت و کیفیت و پایداری و هوشمندی و استقامت و اصالت و انعطاف پذیری زبان اسمبلی پی برده بود و عملا با حذف زبانهای سطح بالا و بکارگیری کامل زبان اسمبلی ، توانست سیستم عامل معروف یونیکس را خلق کند و به موفقیت بزرگی دست یابد .
البته این حرف به معنای نفرت از لینوکس یا بی اس دی یا اندروید یا مک یا سایر شبه یونیکس ها نیست . بلکه به معنای تایید قدرت و هوشمندی و انعطاف پذیری زبان اسمبلی می باشد .
هدف از این پست اینست که به شما بگویم که برنامه نویسان عاقل و هوشیار ، صرف نظر از نوع دیدگاه و عقایدشان ، تا جای ممکن سعی می کنند به اصالت ها و سنتهای خوب قدیمی برگردند و آزاد و رها باشند و می دانند که زبان اسمبلی یعنی آزادی و انعطاف پذیری و اصالت و سنت و قدرت و بصیرت و زبانهای سطح بالا یعنی استثمار فکری و جمود فکری و دیکتاتوری و زندان طلایی و مکر و حیله و بردگی و باگ و حفره ی امنیتی و وصله و پینه و حملات سایبری و. .... .
من با سیستم عامل ها هیچ مشکلی ندارم . بلکه با زبانهای برنامه نویسی مشکل دارم .
زبان برنامه نویسی فقط ماشین یعنی 0 و 1 . با یک درجه ارفاق ، اسمبلی . باور کنید من زبانی سطح بالاتر و کاملتر و بهتر و هوشمندتر از اسمبلی سراغ ندارم .
طراحی کامپایلر برای زبانهای سطح بالا یعنی حماقت محض . مهندس عاقل بجای زبانهای سطح بالا ، برای زبان اسمبلی ، کامپایلر می سازد و این کامپایلر جدید را نیز توسط زبان اسمبلی می سازد .
یک مهندس کامپیوتر ، هنگام تسلط بر درس اصول طراحی کامپایلر ، باید با کمک زبان اسمبلی ، یک کامپایلر جدید برای زبان اسمبلی بسازد و زبانهای سطح بالا را از مغز و از کامپیوترش بکلی حذف کند و بیرون بریزد .
توصیه :
بجای زبانهای برنامه نویسی سطح بالا ، سعی کنید برای زبان اسمبلی یک کامپایلر جدید و مدرن بسازید و این کامپایلر را نیز توسط خود اسمبلی بسازید نه زبانهای سطح بالا .
یعنی سعی کنید یک اسمبلر خودمیزبان و خودکامپایل ( شبیه به Fasm یا RosAsm ) بسازید که سورس کدش توسط خودش یعنی اسمبلی نوشته شده باشد و توسط خودش ( اسمبلی ) نیز کامپایل شود و از زبانهای سطح بالا بی نیاز باشد .
لینکر و سایر اجزای زبان جدید نیز باید حتما با زبان اسمبلی نوشته شوند .
من تمام سیستم عامل ها را دوست دارم اما در میان زبانهای برنامه نویسی فقط زبانهای ماشین و اسمبلی را دوست دارم و از تمام زبانهای سطح بالا بیزارم .
نکات پایانی :
اسمبلی یعنی اوپن سورس و آزادی واقعی . اگر به دنبال اوپن سورس و آزادی می گردید فقط از زبان اسمبلی برای برنامه نویسی استفاده نمایید .
برنامه نویسی با زبان اسمبلی یعنی صحبت کردن با سخت افزار یعنی بصیرت و آگاهی کامل یعنی برنامه نویسی با چشم کاملا باز و با حواس جمع یعنی برنامه نویسی بدون باگ .
ریشه ی تمام باگ ها و حفره ها و آسیب پذیری های امنیتی در این است که اسمبلی را خانه نشین کردند و با چشم و گوش بسته به آغوش زبانهای سطح بالا رفتند و شد آنچه که نمی بایست بشود .
طراحی زبان فورترن عملا نوعی دروغپراکنی و عوامفریبی از طرف جان بکوث بود . جان بکوث مخترع زبان FORTRAN اولین کسی بود که مردم را با حرفهای خود فریب داد و به دروغ سعی کرد زبان اسمبلی را یک زبان باگدوست و مشکل و غیرقابل استفاده ی مجدد و ناکارآمد جلوه دهد و عملا با ایده ی چرت و مزخرف اش یعنی مترجم فرمول ( نامی که به زبان فورترن داده بود و می خواست بگوید اسمبلی یک فرمول است و فورترن مترجم این فرمول است !!!) ، متاسفانه توانست دنیای برنامه نویسی را نابود کند .
ایده ها و عقاید جان بکوث پریشان احوال و دمدمی مزاج و سرگردان که در نیمه ی زندگی اش هنوز بلاتکلیف بود و از مشکلات فرار می کرد و مشکلات روحی و روانی داشت ، عملا باعث اختراع زبانهای احمقانه ی سطح بالا شد .
امروزه زبان احمقانه ی فورترن فقط برای محاسبات علمی در سوپرکامپیوترها بکار می رود البته در کنار زبان سی . زیرا زبان سی یک زبان تقریبا همه منظوره است که تمام قدرت و انعطاف پذیری اش را از زبان اسمبلی به ارث برده است .
اما فورترن یک زبان ناقص الخلقه بود که از یک مغز بیمار و کج فهم و بیسواد یعنی جان بکوث تراوش کرده بود .
در پست AAA گفتم که زبان برنامه نویسی سی بسیار بیشتر از زبان فورترن به زبان اسمبلی و دنیای فناوری اطلاعات و امنیت و سایر مقوله های فنی و فلسفی ، صدمه زد و زبان فورترن را یک زبان خنثی نامیدم .
https://vahidmy.blog.ir/post/AAA
در پست بالا علاوه بر آموزش دستور AAA زبان اسمبلی اینتل ، سعی کردم بنوعی نفرت خودم از زبانهای سطح بالا را نیز با صدای بلند اعلام کنم . می دانید که در چت ، عبارت AAA به معنای نفرت می باشد .
بازی ظریفی با این عبارت کردم ! هم دستور AAA زبان اسمبلی اینتل را به شما یاد دادم و هم اینکه گفتم که از زبانهای سطح بالا متنفر هستم .
اما وقتیکه خوب فکر می کنم می بینم اتفاقا زبان فورترن اولین زبانی بود که به دنیای برنامه نویسی خیانت کرد .
شاید باور نکنید اما طراحی کامپایلر یک کار احمقانه است زیرا کامپیوتر فقط زبان ماشین را می فهمد و یک برنامه نویس عاقل و هوشیار منحصرا با دست و با زبان ماشین برنامه می نویسد .
برنامه نویسی با هگز ادیتور
Programming by hex editor
بنابراین زبان اسمبلی نیز بهتر است که بصورت دستی بکار رود و از کامپایلرهای سلیقه ای و متناقض اسمبلی نیز که آبروی زبان اسمبلی را برده اند دوری کنید .
تکرار مکررات در دنیای برنامه نویسی همیشه یک آفت ذهنی بوده است و چه آفتی مخرب تر از طراحی زبانهای سطح بالا ؟؟؟
طراحی کامپایلر = حماقت و اتلاف وقت و هزینه
طراحی فورترن و سایر زبانهای سطح بالا = بزرگترین فاجعه ی دنیای فناوری اطلاعات
برنامه نویسی = نوشتن برنامه ها با باینری یعنی با کدهای زبان ماشین ( 0 و 1 )
برنامه نویسی = دستور دادن به کامپیوتر
کامپیوتر = دستگاه برقی که فقط 0 و 1 را می فهمد .
هر انسان ساده لوحی می تواند کدی را بنویسد که تمام انسانها انرا بفهمند اما کامپیوتر نفهمد !!
برنامه نویس عاقل و باهوش کدی را می نویسد که فقط کامپیوتر بفهمد زیرا برنامه نویسی هرگز یک پروسه ی انسانی نیست بلکه یک حقیقت فنی است که این حقیقت فنی را کمتر کسی امروزه درک می کند .
برنامه نویس هم برنامه نویسان دهه های 30 تا 50 میلادی .
از دهه ی 60 میلادی به این طرف نباید نام هیچکدام از دانشمندان علوم کامپیوتری را برنامه نویس گذاشت زیرا تماما از زبان ماشین دور شدند و با اختراع زبانهای سطح بالا عملا بزرگترین خیانت را به خودشان و به کاربران روا داشتند .
بجز پروفسور رنه تورنویس مخترع RosAsm ، من سایر دانشمندان علوم کامپیوتری را بعنوان برنامه نویس قبول ندارم زیرا برنامه نویسی یعنی نوشتن برنامه نه ساختن برنامه !!
برنامه نویسی = نوشتن برنامه با کدهای 0 و 1 زبان ماشین
برنامه سازی = ساختن برنامه تنها با فشردن یک کلید !!!!!!!
جمیع برنامه نویسان امروزی ، برنامه ساز هستند نه برنامه نویس و این عامل اصلی تمام حوادث تلخ این چند دهه ی اخیر می باشد .
زندگینامه ی سرتاسر آشوب طراح زبان فورترن را بخوانید تا بفهمید که این انسان روانپریش و بیمار و ناخوش احوال و بلاتکلیف و دمدمی مزاج ، چه ضربه ی مرگباری بر بدنه ی دنیای فناوری اطلاعات وارد کرد بدون اینکه خودش بفهمد . خودش هم نفهمید که مرتکب چه جنایت بزرگی شد زیرا بیمار و ناخوش و افسرده و گوشه نشین و ضد اجتماعی و مردم گریز بود . خدا رحمت اش کند .
امروزه زبانهای فورترن و کوبول و الگول و لیسپ و پاسکال و بیسیک و سی و سی پلاس پلاس و سی شارپ و پایتون و روبی و پرل و ... را باید در موزه ی تاریخ کامپیوتر ملاقات کنید اما زبانهای ماشین و اسمبلی ، تا ابد زنده و پایدار خواهند ماند زیرا اصالت دارند . هرچیزی که اصیل باشد و ریشه داشته باشد عمری ابدی دارد .
زبانهای سطح بالا یا ریشه ندارند یا اینکه ریشه شان در آب متعفن است . زبانهای سطح بالا همگی علف هرز هستند و باید ریشه کن شوند .
اما ریشه ی زبانهای ماشین و اسمبلی در خاک است . زبانهای ماشین و اسمبلی در حکم درختهای چند هزار ساله ی سکویا می باشند . چون اصالت و هویت دارند .
گاهی اوقات ، ایده های ناب و جدید می توانند مخرب و ویرانگر باشند اما واقعیتهای قدیمی می توانند کماکان برای سازمان یا شرکت ، مفید باشند . دود از کنده بلند می شود .
مراقب ایده های جدید باشید . این ایده های جدید از جمله ایده ی طراحی کامپایلر و زبان فورترن باعث ویرانی و باگ و نابودی امنیت و هزاران مشکل در دنیای فناوری اطلاعات شد .
هر ایده ی جدیدی را به همین راحتی قبول نکنید و به عاقبت کارتان خوب فکر کنید .
استفاده از زبانهای قدیمی و اصیل یعنی ماشین و اسمبلی هرگز یک ایده ی جدید نیست بلکه یک تجربه ی موفق می باشد .
آزموده را آزمودن ، خطاست . تجربه ثابت کرده که زبانهای سطح بالا همگی ، گنگ و عقب مانده و الکن و ناقص الخلقه و کودن هستند .
وقتیکه می بینی اینهمه باگ افزار و باد افزار و نفخ افزار و حفره ی امنیتی در سیستم عامل ها ایجاد شده و حفره های امنیتی روز به روز گشادتر می شوند و حملات سایبری روز به روز هوشمندانه تر و مخرب تر می شوند ، باید بفهمید که تمام این بدبختی ها و آتش ها از گور زبان فورترن و سایر زبانهای سطح بالا بلند می شود .
دروغهای احمقانه ی جان بکوث علیه زبان اسمبلی و برای توجیه کردن اختراع کامپایلر و زبان فورترن ، بر همگان ثابت شده است و خوشبختانه روز به روز شاهد افزایش سهم زبان اسمبلی در دنیا هستیم .
به امید روزی که نسل تمام زبانهای سطح بالا ( خصوصا فورترن و کوبول و لیسپ و سی و سی پلاس پلاس و پایتون و .... ) منقرض شود و تمام برنامه نویسان سرتاسر دنیا ، یک صدا فقط بگویند : اسمبلی .
قابل توجه کاربران ایرانی که عاشق پول هستند و می خواهند یک شبه پولدار شوند !
با زبان اسمبلی نیز می توانید پولدار و ثروتمند شوید . زیرا هرکسی سواد اسمبلی را ندارد و اگر شما کاربران ایرانی بتوانید بر زبان اسمبلی مسلط شوید هزار تا مهندس کامپیوتر را در جیب تان جای می دهید و به اوج قدرت و محبوبیت و ثروت می رسید .
نگران نباشید . برخلاف تصور شما کاربران ایرانی ، زبان اسمبلی شما را ثروتمند و موفق می کند زیرا هرکسی توانایی فهم و درک زبان اسمبلی را ندارد و این یک موقعیت عالی و امتیاز بزرگ برای شما محسوب می شود که شما را ثروتمند و محبوب می کند .
اگر بر زبان اسمبلی مسلط شدید یعنی نیازی به اخذ مدرک مهندسی کامپیوتر و اتلاف وقت و عمر و هزینه و پول در دانشگاه ، ندارید و با همان مدرک دیپلم می توانید به یک کار آفرین موفق و ثروتمند و باهوش در حد بیل گیتس تبدیل شوید .
زبان اسمبلی شما را به یک ابر مهندس باهوش و ثروتمند تبدیل می کند . بسیار باهوش تر و ثروتمندتر از تمام مهندسین ایرانی و غیر ایرانی . شک نکنید .
تاریخ بروزرسانی :
پنجشنبه 12 خرداد 1401 شمسی . ساعت 3 و 35 دقیقه عصر .
+
+
+
ادامه ی بحث اصلی ( متن اصلی پست ):
لابد می دانید که وقتیکه پروژه ی سیستم عامل مولتیکس به دلیل اینکه دهها سال جلوتر از زمان خودش بود ، شکست خورد ، دنیس ریچی و همکارش کن تامپسون ، با استفاده از قدرت و سرعت و انعطاف پذیری زبان برنامه نویسی اسمبلی ، اقدام به ساده سازی و کوچک سازی مولتیکس نمودند و عملا سیستم عامل مدرن و سنگین و بروز مولتیکس را به یک سیستم عامل بسیار کوچک و ساده و سبک و سریع به نام یونیکس ، تبدیل کردند تا دستگاههای بسیار قدیمی از جمله PDP بتوانند بخوبی این سیستم عامل جدید را اجرا نمایند و به مشکل برخورد نکنند .
متاسفانه نتوانستم سورس کد سیستم عامل مولتیکس را پیدا کنم . گویا مخازن مولتیکس حذف شده است .
مرورگر مایکروسافت اج نیز به بهانه ی اینکه مولتیکس ، محتوای مربوط به بزرگسالان (!!!!) می باشد اجازه نمی دهد که لغت Multics را سرچ کنم مگر اینکه فیلترهای اج را اصلاح نمایم !!
بهرحال سورس کد و مخزن رسمی از مولتیکس در دست ندارم و با توجه به اینکه سایت رسمی مولتیکس نیز بجای سورس کد رسمی ، فقط یک شبیه ساز را برای اجرای مولتیکس تحت ویندوز یا لینوکس ، منتشر می کند و این شبیه ساز بخوبی کار نمی کند ، لذا به همان یونیکس قانع شدم .
کمااینکه مولتیکس به خاطره ها و تاریخ پیوسته است و متوقف شده است اما یونیکس که نسخه ی ساده و کوچک شده ی مولتیکس است هنوز هم در شکل سیستم عاملهایی همچون بی اس دی و لینوکس و هرد و مکینتاش و اندروید و آی او اس و آمیگا او اس و مینیکس و فری بی اس دی و نت بی اس دی و اوپن بی اس دی و .... حضور فعال دارد و زنده است .
من ، باینری و سورس کد سیستم عامل نت بی اس دی که قدیمی ترین یونیکس زنده ی جهان است را نیز دانلود کردم و قصد دارم این سیستم عامل بسیار قدیمی را در کنار ویندوز نصب نمایم !!!
البته قصد داشتم فری بی اس دی و اوپن بی اس دی را نیز دانلود و نصب کنم ولی من به اصالت اهمیت می دهم و می دانم که نت بی اس دی به یونیکس نزدیکتر است و اصالت بیشتری نسبت به فری بی اس دی و اوپن بی اس دی دارد .
لذا با توجه به مرگ مولتیکس در سال 2000 میلادی و زنده ماندن فرزندان یونیکس از سال 1994 میلادی تا به امروز و نظر به اینکه 99 درصد سیستم عاملهای امروزی ، فرزندان یونیکس هستند ، لذا با خودم گفتم که دیگه بی خیال مولتیکس شوم و همین یونیکس را که هنوز زنده است تبلیغ نمایم !
+
در لینکهای بالا و البته از طریق مرورگر مایکروسافت اج یا گوگل کروم ، شما می توانید به صورت ایمن ، به سورس کد واقعی و اصیل و اوریجینال سیستم عامل یونیکس اوریجینال دهه ی 60 و 70 میلادی که توسط دنیس ریچی و کن تامپسون در آزمایشگاه بل وابسته به شرکت AT&T ( شرکت تلگراف و تلفن آمریکا ) نوشته شده است ، دست یابید . متاسفانه مرورگر اینترنت اکسپلورر ، برخی از این لینک ها را به بهانه ی امنیت ، باز نمی کند .
البته دسترسی به سورس کد سیستم عامل تاریخی و معروف یونیکس به همین راحتی نبود و من پس از جستجوی فراوان توانستم به اسناد و مستندات و البته به سورس کد سیستم عامل اوریجینال یونیکس ، دست پیدا کنم .
با توجه به اینکه کنسرسیوم جهانی اوپن گروپ ، عملا سیستم عامل یونیکس اوریجینال را به قتل رساند و هرگز آنرا منتشر نکرد و در اختیار کاربران قرار نداد و برای لینوکس و بی اس دی و سایر شبه یونیکس ها نیز خط و نشان کشید و آنها را تهدید کرد و نظر به تاریخچه ی پر فراز و نشیب یونیکس و وجود لینوکس و بی اس دی بعنوان جایگزین های زنده ی یونیکس ، و نظر به اینکه هنوز هم به لینوکس خصوصا دبیان علاقه دارم و قصد دارم دبیان گنو لینوکس را در کنار ویندوز بصورت دوال بوت نصب کنم و قبلا نیز پس از تبدیل کردن فرمت هارد دیسک ام به GPT و تبدیل کردن تک تک درایوها و پارتیشنهای ویندوز به یک هارد کاملا مستقل ، و موفقیت در نصب بی خطر دبیان در کنار ویندوز و سالم ماندن هر دو سیستم عامل دبیان و ویندوز ، عملا ضمن استفاده ی همزمان از سیستم عامل دبیان که یک نسخه ی رایگان و زنده از سیستم عاملهای مولتیکس و یونیکس اوریجینال و بی اس دی و لینوکس و هرد می باشد در کنار سیستم عامل محبوب ویندوز ، قصد دارم بر هر دو دنیای متفاوت یونیکس و ویندوز مسلط شوم .
به هرحال ، من برخلاف بسیاری از کاربران ویندوز ، خوره ی کامپیوتر و مهندسی معکوس و کشف اسرار دنیای کامپیوتر هستم و هرگز وقت ارزشمندم را بابت گیم و بازی و بازی کردن با گوشیهای هوشمند و خرید و فروش مکرر گوشی هوشمند و جستجو برای کرک نرم افزارها در اینترنت و غرق شدن در بازیهای کامپیوتری و تماشای فیلمهای سینمایی پر زد و خورد و پر خشونت و اغراق آمیز و تهوع آور سینمای ایران و جهان و تماشای سریالهای آبکی ایرانی و خارجی از تلویزیون و تماشای برنامه های سخیف و لوس و بی مزه و سیاسی و تبلیغاتی تلویزیون ایران و گوش دادن به اخبار نیمه درست و نیمه غلط ایران و انجام بازیهای کامپیوتری آنلاین و پرهزینه و تماشای تلویزیون و گوش دادن به رادیو و سایر رسانه های سخیف و دروغگو و درگیری لفظی در سایت زومیت و سایر سایتها با کاربران یونیکس و جر و بحث های احمقانه در فضای مجازی ( که ابلهانه ترین کارهای یک انسان هوشمند می باشد ) هدر نمی دهم ، و ضمن ابراز تنفر از این رفتارهای سخیف کاربران ویندوز که عملا آبروی ویندوز را برده اند و این سیستم عامل محبوب را بدنام کرده اند ، قصد دارم سیستم عاملهای ضد ویندوز مثل لینوکس را نیز تجربه کنم و طعم تلخ دنیای ضد ویندوزی یونیکس را بچشم و تجربه کسب کنم و بر دانش و معلومات و مهارتهای خود اضافه نمایم .
در تردید بین ویندوز و یونیکس ، بهتر است بجای تردید سعی کنیم هردو سیستم عامل را دوست داشته باشیم و با هردو کار کنیم و چیزهای جالب و جدید و مفید را یاد بگیریم .
بهرحال ، نه ویندوز و نه یونیکس هیچکدام قصد ندارند به زندگی خود خاتمه دهند و میهمان خانه های ما هستند . همین اندروید یک یونیکس محبوب و رایج است .
سخن کوتاه می کنم و از شما دعوت می کنم که با مراجعه به لینکهای بالا ، سورس کد و مستندات مربوط به سیستم عامل یونیکس اوریجینال دهه های 60 و 70 میلادی را دانلود نمایید .
این آدرس گیتهاب که در بالا آوردم ، سورس کد اصلی و واقعی سیستم عامل یونیکس را که توسط دنیس ریچی و کن تامپسون در سال 1969 میلادی و در آزمایشگاه بل و با کمک زبان برنامه نویسی اسمبلی و با دست نوشته شده است را نگهداری می کند .
در این آدرس گیتهاب ، عملا آدرس سایت رسمی میراث یونیکس و آرشیو یونیکس و مستندات و سورس کد اصلی و اوریجینال یونیکس نیز آورده شده است .
بنابراین اگر می خواهید به سورس کد اصلی یونیکس اوریجینال دهه ی 60 و 70 میلادی دست یابید ، این آدرس گیتهاب و سایتهای مربوطه می تواند کار شما را آسان نماید .
+
من قبلا نیز در همین وبلاگ وحیدمی ، سورس کد سیستم عامل بسیار قدیمی IBSYS و شبیه ساز کامپیوتر بسیار قدیمی IBM 7090 که به اوایل دهه ی 60 میلادی مربوط می شود و نیز سورس کد سیستم عامل بسیار قدیمی CTSS را نیز به شما معرفی کردم و لینک دانلود این سورس کدها را در اختیارتان قرار دادم . اگر دوست داشتید می توانید این شبیه ساز را که بخوبی روی ویندوز 10 اجرا می شود را از لینک زیر دانلود نمایید :
لینک مربوط به دانلود سورس کد و شبیه ساز سیستم عامل بسیار قدیمی IBSYS قابل اجرا روی ویندوز 10 :
https://vahidmy.blog.ir/post/IBM-7090-Simulator-Download
در لینک بالا ، سورس کد سیستم عامل بسیار قدیمی CTSS که پدر مولتیکس و جد یونیکس می باشد را نیز آورده ام
لینک مربوط به تاریخچه سیستم عامل ها از دهه ی 50 تا 90 میلادی :
https://vahidmy.blog.ir/post/UNIX
در لینک بالا اسامی و تاریخ دقیق ساخت سیستم عامل های بسیار قدیمی را به ترتیب تاریخ ، قید کرده ام : از سیستم عامل بسیار بسیار قدیمی GM OS که اولین و نخستین سیستم عامل جهان می باشد و در سال 1955 میلادی با کمک زبان ماشین یعنی 0 و1 ساخته شد تا سیستم عامل Linux که در سال 1992 میلادی توسط لینوس توروالدز و با کمک زبانهای برنامه نویسی اسمبلی و سی ، ساخته شد .
مطالعه ی تاریخچه سیستم عامل ها می تواند دریچه ای جدید از اسرار دنیای فناوری اطلاعات را به روی شما بگشاید و شما را با بسیاری از اسرار و ناگفته های این دنیای شگفت انگیز آشنا کند .
+
+
پایان مطلب اصلی .
+
+
+
+
+
نکته ی آخر و غیرمرتبط با بحث اصلی :
بیان تجربه های شخصی ام از کار با ویندوز سرور 2022 :
ویندوز سرور 2022 تمام انواع نرم افزارهای کلاسیک ویندوز را اجرا می کند اما به بهانه ی مشکلات امنیتی ، برنامه های فروشگاه ویندوز 10 خصوصا برنامه های مربوط به کنسول بازی ایکس باکس را اجرا نمی کند .
فراموش نکنید که در ویندوز سرور 2022 ، شما ذاتا یک ادمین و سرپرست سیستم هستید و اجازه ندارید هر نرم افزار ویندوزی را که دلتان خواست اجرا کنید زیرا ممکن است امنیت ویندوز را ناخواسته به هم بزنید .
بنابراین اگر می خواهید یک ویندوز همه منظوره داشته باشید که هم ویندوز دسکتاپ باشد هم ویندوز موبایل و هم ویندوز اینترنت اشیا و هم ویندوز سرور و ... ، بهتر است که همان ویندوز 10 اینترپرایز را بکار گیرید و با کمک نرم افزار Windows Admin Center ، ویندوز 10 را به یک ویندوز سرور تبدیل کنید .
البته در این حالت ، کامپیوتر شخصی تان از طریق مرورگر و هاست محلی ، به یک کامپیوتر سرور فایل تبدیل می شود و شما می توانید فایلهای روی هارد کامپیوتر شخصی تان را از طریق این سرور ، در اختیار کاربران سرتاسر جهان قرار دهید .
نکته :
نیازی به خرید هاست ندارید زیرا این برنامه خودش برای شما یک هاست محلی می سازد .
فقط مراقب باشید که ناخواسته فایلهای شخصی و خصوصی تان را با مردم به اشتراک نگذارید !!
خب در این حالت شما یک ویندوز دسکتاپ - سرور در اختیار دارید که می توانید با کمک سرور فایل ، عملا یک سرور برای انتشار فایل بسازید و البته در کنار این کار ، از نرم افزارهای یونیورسال فروشگاه ویندوز از جمله ایکس باکس نیز استفاده کنید و هیچ محدودیتی ندارید .
عملا در هر دو ویندوز دسکتاپ و سرور ، هیچ نیازی به برنامه ی Server Manager ندارید و به دامین نیز نیاز نخواهید داشت .
همین برنامه ی Windows Admin Center برای تبدیل کردن ویندوز دسکتاپ به ویندوز سرور ، کاملا کفایت می کند .
در ویندوز سرور نیز همانند ویندوز دسکتاپ ، می توانید از همین برنامه و بدون نیاز به دامین استفاده کنید .
من خودم عملا با کمک همین برنامه و بدون نیاز به دامین (Domain) توانستم بصورت عملی ویندوز 10 اینترپرایز را به ویندوز سرور تبدیل نمایم و لذت ببرم .
هشدار :
هرگز ویندوز سرور را از روی هارد ، بر روی ویندوز دسکتاپ نصب نکنید زیرا ویندوز سرور ، ویندوز دسکتاپ را حذف می کند و این یک فاجعه است .
سعی کنید سیستم را ریبوت کرده و ویندوز سرور را بصورت دوال بوت در کنار ویندوز دسکتاپ و در یک پارتیشن جداگانه ، نصب نمایید .
+
+
وحید محمدی - یک کاربر ماجراجو و تجربه گرا !!
https://vahidmy.blog.ir/sitemap.xml
- ۰۱/۰۳/۱۱