به نام خدا


بهترین مرورگر وب و موتور جستجو



بعد از انجام آزمایشات فراوان در هنگام کار با انواع مرورگر وب و موتور جستجو ، به این نتایج دست یافتم :



1- مرورگر وب و موتور جستجو باید خیلی سریع باشند . یعنی صفحات وبسایتها و وبلاگها را سریعا لود و بارگیری کنند و وقت کاربر و شارژ اینترنت و شارژ باتری لپ تاپ و موبایل و تبلت را هدر ندهند و باعث افزایش هزینه ی قبض برق نگردند و به پردازنده ی کامپیوتر و گوشی و تبلت فشار و صدمه وارد نکنند . 


بدبختانه اکثر مرورگرهای وب و موتورهای جستجو ، بسیار سنگین و کند هستند و فشار فراوان به پردازنده و سایر بخشهای سخت افزاری وارد کرده و وقت کاربر را هدر می دهند و کاربر را عصبی و کلافه می کنند و البته حجم و شارژ اینترنت را نیز مصرف می نمایند 






2- مرورگر وب و موتور جستجو ، نباید از کاربر جاسوسی کند . 


بدبختانه اکثر مرورگرهای وب و موتورهای جستجو ، جاسوس افزار می باشند و اطلاعات ورودی کاربر یعنی کلماتی که کاربر قبلا وارد کرده است را نگهداری می نمایند و در اختیار سازمانهای امنیتی و اطلاعاتی و جاسوسی قرار می دهند 




3 - مرورگر وب و موتور جستجو ، نباید به هیچ سازمان دولتی یا کشور یا وزارتخانه یا دانشگاه یا سازمان امنیتی - اطلاعاتی ، وابسته باشد و نباید توسط آنها یا توسط ارتش ساخته شده باشند . 



4- مرورگر وب و موتور جستجو ، باید از دانلود منیجر پیشفرض و قدرتمند با خاصیت ریزوم ، بصورت داخلی استفاده نمایند . بگونه ای که کاربر نیازی به نصب و اجرای برنامه های مدیریت دانلود نداشته باشد . 



البته اکثر مرورگرهای وب ، دانلود منیجر دارند اما این دانلود منیجرها اکثرا خاصیت ریزوم ندارند یعنی با کوچکترین اختلال در شبکه اینترنت ، عملیات دانلود با شکست مواجه می شود 



5- مرورگر وب و موتور جستجو باید از یک ساختار یکپارچه برخوردار باشند یعنی هم مرورگر وب باشند  و هم موتور جستجو 



99 درصد مرورگرهای وب ، فقط مرورگر هستند و هرگز موتور جستجو نیستند . این یک ضعف بزرگ است که هنوز برطرف نشده است . 



6- مرورگر وب و موتور جستجو باید کاملا ایمن و بی خطر باشد و توسط افراد صالح و معتمد و بی غرض ، ساخته شده باشند تا امنیت کاربرها نابود نشود و حریم خصوصی نقض نشود و کاربرها هک نشوند  



بدبختانه 99 درصد مرورگرهای وب و موتورهای جستجو ، برخلاف تمام ادعاهای سازندگانشان ، اصلا و ابدا ایمن و بی خطر نیستند و باگ های فراوان  و حفره های امنیتی وحشتناک دارند و بارها توسط هکرها هک شده اند . 



7- مرورگر وب و موتور جستجو باید از نمایش هرنوع پاپ آپ و تبلیغات جدا خودداری کند . 



8- مرورگر وب و موتور جستجو باید از کمترین منابع سخت افزاری سیستم یعنی پردازنده و رم و هارد و پردازنده ی گرافیکی و شتابنده ی سخت افزاری استفاده کند تا عمر سخت افزار کوتاه نشود و کاربر مجبور نباشد میلیونها تومان پول بابت تعمیر یا خرید سخت افزار بپردازد . 



بدبختانه اکثریت مرورگرها و موتورهای جستجو ، بدون اجازه از کاربر ، تمام منابع سخت افزاری را بکار گرفته و عمر دستگاه را کوتاه می نمایند . 





9- مرورگر وب و موتور جستجو باید بروز باشد و خودش را آپدیت کند اما نه بدون اجازه ی کاربر . باید ابتدا از کاربر اجازه بگیرد و بعد خودش را آپدیت کند .


بدبختانه این نیز رعایت نمی شود 



10- مرورگر وب و موتور جستجو باید کاملا رایگان و البته کاملا آزاد و غیرتجاری و غیرانحصاری باشد و در تملک هیچ کشور یا دولت یا سازمان یا شرکت یا دانشگاه یا موسسه و هیچ شخص حقوقی یا حقیقی نباشد . 


این نیز رعایت نمی شود 



البته بهترین مرورگر و موتور جستجو ، باید صدها شرط دیگر را نیز رعایت کند که اکثرا رعایت نمی کنند و برخلاف ادعاهایشان ، دقیقا بر ضد کاربر هستند . 



یکی از این شرایط مهم این است که :


مرورگر و موتور جستجو باید دارای نسخه های مختلف برای سیستم عامل های مختلف باشند و البته نسخه ی آفلاین و قابل حمل نیز داشته باشند  و البته باید این نسخه ها همگی استاندارد باشند 



باید فایل نصاب شان با سیستم عامل هماهنگ باشد نه اینکه یک فایل غیر استاندارد را مثلا برای ویندوز در نظر بگیرند که تحت هیچ شرایطی روی ویندوز نصب نشود !!





این مورد آخری ، خیلی خیلی مهم است . 


بله ! مرورگر وب و موتور جستجو باید فایلهای نصاب آفلاین و پرتابل و بدون نیاز به نصب ، برای انواع و اقسام سیستم عامل را  داشته باشند که کاملا با سیستم عامل ، سازگار نیز باشند 



و البته هرگز نباید از طریق تورنت یا  ادوبی فلش یا سایر فناوری های مشکوک و خطرناک ، برای نصب خودشان ، استفاده کنند . 



باید فایل نصاب این مرورگرها و موتورهای جستجو ، کاملا استاندارد و مطابق با طبیعت  و معماری سیستم عامل ، باشد 


این فایلهای نصاب باید با پردازنده نیز کاملا منطبق باشند 



+


من در ویندوز با صدها موتور جستجو و مرورگر وب ، کار کرده ام . اما تقریبا تمام اینها ، غیراستاندارد می باشند و نمی توانند خواسته های متنوع مرا فراهم نمایند .


من به شدت بدبین و واقع بین و شکاک و محتاط و مشکل پسند و کمال گرا  هستم .



بنابراین از میان صدها مرورگر وب و موتور جستجو که برای ویندوز ساخته شده اند ، مجبورم بهترین آنها را انتخاب نمایم . 


انتخاب بهترین و کاملترین و بی نقص ترین مرورگر وب و موتور جستجو ، برای سیستم عامل ویندوز یا اندروید یا لینوکس یا مک ، یکی از دشوارترین انتخابهایی است که یک کاربر با آن روبرو می شود . 



من در گوشی هوشمند اندرویدی ، فقط و فقط از مرورگر و موتور جستجوی داک داک گو استفاده می کنم . 



اما بدبختانه ، داک داک گو ، فیلترشکن و تحریم شکن ندارد و بسیاری از وبسایتهای ضروری مثل یوتیوب را باز نمی کند 


داک داک گو ، بیش از حد ترسو و محتاط است !!



اما خیلی سریعتر از تور می باشد . 


مرورگر تور ، بطور پیشفرض از همین  داک داک گو استفاده می کند !!


اما از استارت پیج نیز بهره می گیرد . 


هرچند که نه داک داک گو و نه استارت پیج ، هیچکدام نسخه ی آفلاین  و ویندوزی ندارند !


داک داک گو توسط آمریکا ساخته شده است و از موتور جستجوی بینگ شرکت مایکروسافت و ویکی پدیا استفاده می نماید اما ورودی کاربر را نگه می دارد و کاملا حذف نمی کند . 


این اصلا خوب نیست . 



استارت پیج ، آی پی و دی ان اس را ماسک گذاری می کند اما نسخه ی ویندوزی و آفلاین ندارد و کاملا به وب وابسته است  . 



مرورگر فایرفاکس ادعا می کند که با نصب فلان افزونه یا وی پی ان یا اسکریپت ، می تواند به یک سانسور شکن ( فیلتر شکن و تحریم شکن ) تبدیل شود . 


من بارها آزمایش کردم اما شکست خوردم . 



جالب است که همین فایرفاکس ، هسته ی مرکزی مرورگر  تور را تشکیل می دهد !!!



داک داک گو براحتی به وبسایتهای بانکی و سایر وبسایتهای دولتی وصل می شود و می توانیم مثلا قبض برق یا گاز را پرداخت کنیم یا به برنامه های بانکی اندروید ، وارد شویم . 


زیرا داک داک گو بطور پیشفرض ، از وی پی ان استفاده نمی کند و همانند یک مرورگر عادی رفتار می نماید . 




اما مرورگر تور اصلا اینطوری نیست و از پل استفاده می نماید و آی پی را تغییر داده و کاربر را به شبکه ی خاصی که خصوصی و ایمن است وصل می کند. 


چنین چیزی بسیار شبیه به فیلترشکن و وی پی ان  یا پراکسی می باشد لذا نمی تواند به وبسایت بانک ها یا شرکت آب یا برق یا گاز یا سازمان سنجش و سایر سایتهای دولتی وارد شود 



مرورگر تور ، اگر از حالت پیازی استفاده نماید ، بسیار سنگین تر از قبل می شود . 


هرچند که در این حالت ، امنیت بسیار بیشتری را به کاربر ارائه می دهد اما این کندی سرعت ، واقعا کاربر را کلافه و عصبی می کند . زیرا مرورگر تور ، در حالت عادی نیز به شدت کند است . 



سرعت کم لود صفحات و نیز سرعت کم دانلود در مرورگر تور ، مشکلات فراوانی را برای کاربر ایجاد می کند . 



البته من با دهها مرورگر ایمن که شبیه به تور هستند آشنا می باشم اما به دلایل امنیتی نام آنها را نمی آورم . زیرا اینها آخرین برگ های برنده و تیرهای درون ترکش هستند . 



اگر دولت ایران این مطالب را بخواند مجددا  داک داک گو را فیلتر خواهد کرد !!



مطالب پست قبلی نیز علیه داک داک گو بودند. 



دولت ایران منتظر یک بهانه است تا فلان وبسایت را فیلتر کند . بعد هم تقصیر را بر گردن خودمان می اندازد و می گوید چشمت کور !  می بایستی در وبلاگ ، علیه فلان وبسایت یا نرم افزار بدگویی نکنی  تا ما نیز او را فیلتر نکنیم . 



خب البته هر کسی یک نظری دارد و برخی از کاربران ماهر ، دقیقا می دانند از کدام نرم افزار یا وبسایت استفاده کنند . 


اما من بازهم نمی توانم نام این ها را بر زبان بیاورم . 


هر لحظه امکان دارد همین داک داک گو  نیز فیلتر شود



من یک تبلیغ از وبسایت اینترنت آرشیو کردم که بعد دیدم این وبسایت توسط هکرهای ایرانی تابع جمهوری اسلامی ، هک شد و بسیاری از کتابهای ممنوعه از درون این کتابخانه ی جهانی ، حذف شدند !!!


گویا جمهوری اسلامی ایران به اهمیت و قدرت جنگ سایبری پی برده است و قصد دارد با بمب و موشک و سایر جنگ افزارهای گرم و خشن و ناکارآمد  خداحافظی کند و از این به بعد از فناوری اطلاعات بعنوان تسلیحات و جنگ افزار استفاده کند !


امیدوارم که همینطور باشد و رهبر ایران ، از فناوری اطلاعات و جنگ سایبری علیه دشمنانش یعنی آمریکا و اسراییل و انگلیس و فرانسه استفاده نماید . 



خب ( خوب ) ! 


از بحث اصلی خارج نشویم !



من بسیاری از مرورگرهای وب و موتورهای جستجو را آزمایش کردم اما دیدم فقط این دو تا را می توانم بکار گیرم :


1- داک داک گو 


2- تور



اگر  تور ، قدری سبک و سریع بود و به وبسایتهای دولتی وصل می شد و خودش نیز یک موتور جستجو بود ، آنوقت داک داک گو را حذف می کردم !!


اما از آنجاییکه تور به شدت سنگین و کند است و یک ساعت طول می کشد تا به شبکه وصل شود و یک دیپ وپ و شبکه ی خصوصی و فیلترشکن است و با سیاستهای دولت ایران و سایر دولتهای جهان ، ناسازگار و متضاد است ، طبیعی است که مجبورم از داک داک گو نیز استفاده کنم . 



مخلص کلام و جمع بندی :


بهترین مرورگر وب و موتور جستجو برای اندروید و ویندوز ، داک داک گو می باشد . 



بهترین مرورگر وب و فیلترشکن و تحریم شکن و ضد سانسور و تغییر دهنده ی آی پی که نسخه ی قابل حمل و آفلاین برای ویندوز و اندروید و لینوکس و مک ، دارد ، مرورگر تور می باشد و البته مرورگر تور ، از همان داک داک گو بعنوان موتور جستجو استفاده می کند . 



و اما می رسیم به بهترین وی پی ان !!!


بهترین وی پی ان ،  روبات پیازی یا اوربوت می باشد که البته فقط نسخه ی اندرویدی دارد و هنوز نسخه ی ویندوزی ندارد !!!




البته برای استفاده از مرورگر تور ، هیچ نیازی به وی پی ان نیست اما اگر قبل از نصب مرورگر تور ،  روبات پیازی را بعنوان وی پی ان ، روی اندروید نصب کنید ، امنیت بیشتری خواهید داشت . اما سرعت ، به شدت کاهش می یابد . 



بهرحال از قدیم گفته اند :


تمام خوبی ها ، یکجا جمع نمی شوند 



این برای یک انسان مشکل پسند و کمال گرا مثل من ، واقعا زجر آور است اما باید تحمل کرد . چاره ای نیست . 



نکته ی جالب :


شما مرورگر تور یا  TOR Browser  را که روی ویندوز یا اندروید یا  لینوکس ، نصب کنید ، مثل اینست که داک داک گو را نصب کرده باشید !!



اگر به یوتیوب وارد می شوید سعی کنید حالت روبات پیازی درون مرورگر تور را فعال کنید . هرچند که یوتیوب زرنگ تر از این حرفهاست و بازهم شما را شناسایی می کند و مانع از تماشای ویدیو می شود !!



نتیجه نهایی :


بهترین مرورگر و موتور جستجو ،؛  داک داک گو می باشد .