آینده ی مبهم سیستم عامل ویندوز
بنام خدا
آینده ی مبهم ویندوز :
ما در دنیا دو سیستم عامل بیشتر نداریم :
1. یونیکس
2. ویندوز
سیستم عامل یونیکس (UNIX) در سال 1968 توسط دنیس ریچی و از طریق بازنویسی و ساده سازی و اصلاح سیستم عامل مولتیکس ( Multics) بوجود آمد . سیستم عامل مولتیکس در سال 1965 در آزمایشگاه بل وابسته به شرکت مخابرات آمریکا ( AT&T) توسط همین دنیس ریچی (مخترع زبان برنامه نویسی سی ) ساخته شد .
از آنجاییکه ساختار و معماری و ایده ی پشت سیستم عامل مولتیکس بسیار جلوتر از زمان خودش بود و یک چیز پیچیده مثل ویندوز بود و قابل پیاده سازی روی مین فریم های بدوی و ساده و ضعیف دهه ی 60 نبود این پروژه شکست خورد اما دنیس ریچی قول داد سیستم عامل ساده تر و سبکتر و کوچکتر بسازد تا دستگاههای قدیمی و بدوی دهه ی 60 قادر به اجرایش باشند . لذا مولتیکس را از اول تا آخر با زبان برنامه نویسی اسمبلی Assembly بازنویسی و ساده کرد و سیستم عامل جدیدی بنام یونیکس را اختراع کرد که خیلی راحت روی مین فریم معروف PDP7 اجرا شد و خروجی خوبی داشت طوریکه شرکت مخابرات آمریکا یعنی AT&T مجددا به این پروژه روی خوش نشان داد و بدین ترتیب قدیمی ترین و اولین سیستم عامل کاربردی و تجاری جهان یعنی یونیکس در سال 1968 توسط دنیس ریچی و شرکت مخابرات آمریکا به دنیا معرفی شد و خیلی زود روی کامپیوترهای قدیمی دهه ی 60 که اکثرا مین فریم بودند پورت شد و در دسترس شرکتها و سازمانها و دانشگاهها قرار گرفت .
به نظر من استفاده از زبان اسمبلی بهترین کاری بود که دنیس ریچی انجام داد و سیستم عامل جدید یعنی یونیکس را از شر اونهمه زبانهای مزخرف سطح بالا نجات داد .
از سال 1968 میلادی تا الان یعنی سال 2021 میلادی سیستم عامل یونیکس با اسامی و لایسنسهای مختلف بشدت مورد استفاده قرار گرفته است .
از نظر من سیستم عاملهای مک و آی او اس شرکت اپل و اندروید شرکت گوگل و تمامی توزیعهای سیستم عامل گنولینوکس و تمامی نسخه های سیستم عامل بی اس دی و صدها سیستم عامل دیگه همگی یونیکس هستند . بله ! همه ی این سیستم عاملها فرزندان و نوادگان سیستم عامل یونیکس می باشند . چون از معماری یونیکس استفاده می کنند.
برهمین اساس سیستم عامل یونیکس تقریبا 99 درصد دنیای فناوری را به تصرف خود در آورده است . 1 درصد باقیمانده متعلق به سیستم عامل ویندوز است که فقط در دسکتاپ پادشاهی می کند و سایر حوزه ها را از دست داده است .
عملا تفاوت چندانی بین یونیکس سال 1968 و اندروید سال 2021 وجود ندارد . معماری کلی هردو یکسان است .
امروزه در دستان همه ی ما گوشیهای یونیکسی (اندرویدی) قرار دارد .
لینوکس هم که پادشاه سرورها و مین فریم ها و سوپرکامپیوترهاست یک یونیکس است که البته در گوشی هوشمند و دسکتاپ و بسیاری از دستگاهها حضور فعال دارد خصوصا اوبونتو .
بی اس دی هم در بسیاری از سرورها حضور پررنگ دارد و البته در برخی کنسولهای بازی !
همه ی اینها یونیکس هستند . مکینتاش و مک اوس و آی او اس هم که یونیکس هستند .
سهم مک او اس از بازار دسکتاپ روز به روز بیشتر می شود.
با این توصیف می توان ادعا کرد که سیستم عامل یونیکس از سال 1968 تا الان قدرتمندانه بر دنیای دیجیتال سلطنت می کرده ولی ما خبر نداشتیم . همه ی اینها یونیکس هستند ما چیزی بنام شبه یونیکس نداریم .
لینوکس و اندروید و مک و سولاریس و آی او اس و صدها سیستم عامل مختلف همگی یونیکس هستند . اصطلاح شبه یونیکس از پایه غلط است .
اگر درست بود می بایست یونیکس را شبه مولتیکس بنامند !!
وقتیکه یونیکس که فرزند مولتیکس است شبه مولتیکس نامیده نمی شود لینوکس و مک و ... نیز نباید شبه یونیکس نامیده شوند. این اصطلاح از اول یک بدعت بود و باید اصلاح شود .
سوال : یونیکس اصلی الان کجاست ؟؟
جواب : در اختیار سازمان امنیت ملی آمریکا می باشد !
سوال: یعنی یونیکس منسوخ نشده ؟؟؟
جواب : خیر . یونیکس صدها نسخه داشت که یکی از این نسخه ها از همان دهه ی 60 در اختیار سازمانهای جاسوسی آمریکا قرار گرفت و اینترنت را با کمک همین یونیکس ساختند !
عملا یونیکس عمری جاودانه دارد و هرگز منسوخ نمی شود .
اما ویندوز آینده ای مبهم دارد زیرا در انحصار یک شرکت عقب افتاده و خل و چل یعنی مایکروسافت است و بعد از سال 2025 معلوم نیست ویندوز به چه سرنوشتی دچار می شود !
من الان مدتی است از یونیکس (لینوکس و اندروید ) استفاده می کنم.
چون می دانم که یونیکس براحتی می تواند آخرین سنگر ویندوز یعنی دسکتاپ را فتح کند و تیر خلاص به پیشانی ویندوز بزند .
مردم دنیا تا ابد پول مفت ندارند که بابت ویندوز به شرکت مایکروسافت بدهند. اوضاع اقتصادی تمام کشورها بشدت وخیم است و تمام کاربران در آینده فقیر می شوند . در آینده کاربران به سمت یونیکس ( لینوکس , اندروید ایکس 86 و سایر یونیکسهای رایگان ) مهاجرت می کنند .
از نظر من مایکروسافت هرگز ویندوز را رایگان نمی کند و این پاشنه ی آشیل ویندوز است .
اگر هم ویندوز رایگان شود سیاستهای غلط مدیران مایکروسافت باعث شکست ویندوز می شود .
دیر یا زود همه ی ما کاربر یونیکس می شویم (در دسکتاپ و .....)
پس بهتر است خودمان را برای ورود به دنیای یونیکس آماده کنیم و دستورات خط فرمان یونیکس را یاد بگیریم !
ویندوز آینده ی مبهمی دارد ولی آینده ی یونیکس شفاف و درخشان است.
چه خوشمان آید و چه بدمان آید مجبوریم به یونیکس مهاجرت کنیم.
پس بهتر است از همین حالا آماده شویم.
+
موضوعات وبلاگ وحیدمی :
من در تمامی پستهای وبلاگ وحیدمی ، سعی می کنم لااقل یک اشاره ای به موضوعات این وبلاگ داشته باشم . به همین دلیل برای تمامی پستهای این وبلاگ ، تمام جعبه های موضوعات وبلاگ شامل Idea ، Assembly ، vahidmy ، Music ، Binary ، OS ، Weblog ، IT ؛ را تیک می زنم که البته در دنیای وبلاگنویسی، این رفتار ؛ کاری مضحک و بی معنا و غیرحرفه ای محسوب می شود ولی من به این قواعد و استانداردهای وبلاگنویسی اهمیت نمی دهم و دوست دارم هرطور که دلم می خواهد وبلاگنویسی نمایم و آزاد باشم . لذا همینقدر که یک اشاره ی کوچک به این موضوعات در همین پاراگراف شد ، از نظر خودم ، کافی است !!
من تافته ی جدابافته هستم و به سبک خودم وبلاگنویسی می نمایم و به استانداردهای دنیای وبلاگنویسی اهمیت نمی دهم و برایم مهم نیست که مخاطبان پشت سرم چه می گویند . من به اشتهای مردم غذا نمی خورم و نگران حرف و حدیثهایی که مردم پشت سرم در می آورند نیستم و بی خیال و خونسرد هستم .
من رسومات کهنه ی دنیای وبلاگنویسی و مرزهای علم را جابجا می کنم !!
از نظر من ضرورتی ندارد که محتویات یک پست با موضوع مربوطه همخوانی داشته باشد لذا مجبور نیستم در تمام پستها در رابطه با موضوعات وبلاگ ام ، مطلب بنویسم . همینقدر که در همین پاراگراف که در تمام پستها انرا کپی و الصاق می نمایم ، به این موضوع اشاره کردم از نظر خودم کفایت می کند !!
از نظر شما اینکار نوعی ترول گری و اسپم سازی است ولی من اهمیت نمی دهم که اینکار اسپم می باشد یا نه . می توانید پشت سرم هرچه قدر خواستید حرف بزنید و مرا مسخره کنید و به من بخندید ولی من اصلا اهمیت نمی دهم .
این پاراگراف در تمامی پستهای وبلاگ وحیدمی توسط خودم ، عینا الصاق و تکرار می شود .
+
+
وحید محمدی . وبلاگ وحیدمی
بروزرسانی:
براثر حملات سایبری به وبلاگ وحیدمی ؛ تمام کامنت های کاربرها و پاسخ های من به کاربرها ؛ حذف شدند .
لعنت خدا و نفرین ملائکه بر هکرها و اتکرها و مجرمان سایبری .
تاریخ بروزرسانی
یکشنبه مورخ 29 مرداد 1402 خورشیدی
نکته :
آدرسهای آخرین پست وبلاگ وحیدمی را در زیر مشاهده می فرمایید .
در پناه خداوند متعال عظیم الشان باشید
ِ
الهم عجل لولیک الفرج .
امضای همیشگی اینجانب در جهت تایید صحت و درستی مطالب وبلاگهایم :
وحید محمدی . وبلاگ وحیدمی
https://vahidmy.blog.ir/archive
https://vahidmy.blog.ir/post/764